Blogg

2019-01-16

16 jan 2019

Vill uppdatera er lite av vad som har hänt och vad som kommer hända.

Tänkte sammanfatta 2018 lite, det blev hela 300 000kr inkört som uppfödare och det får vi väl vara väldigt nöjda med efter ett "dåligt" 2017. den bästa uppfödningen är fortfarande Moons Okidoki som nu har passerat halvmiljonen, Ballerina kämpar med att komma ikapp med sina 350 000kr. Nu blickar vi fram emot 2019 där vi förhoppningsvis ska få se nya Moons hästar ute på banan så som Moons Superman, Moons Aladdin och Moons Paradis vi har ju även nyblivna treåringar som vi hoppas ska få se lite mer utav och det är ju Moons Tornado, Moons lilla olle och Moons U.Bolt. Lycka till nu alla nya som gamla ägare! 
Bilden får Moons Okidoki stå för! 

Vi har tre ston som ska föla i år och det är Carlos Lovely - Djali Boko
Vicken Victoria - Centurion A.T.M
Cherish Yatzee - S.J.'s Caviar

Moon's Rude Boy är det tveksamt om han kommer tillbaka till tävlingsbanan då han har dragit på sig en gaffelbands skada. Moons Aladdin tränar på bra och sköter sig. han ska börja få följa med in till kalmartravet nu och få kolla in banan lite. 

Vi förlorade ju tyvärr två av våra fin avelston i sommar under fölningarna så därför letar jag nu efter ett nytt avelsto allt mellan 4-8 år med en fin stam och bra tävlingsresultat/kapacitet.  

Tävlingshästarna

30 mar 2017

Nu var det ett tag sen jag skrev här igen men tänkte göra en lite längre uppdatering om hästarna nu när det börja dra ihop sig mot att första fölet ska komma och även att det har hänt en del med tävlingshästarna annars kan ni följa dom små uppdateringarna på Facebook sök bara på StallMoon så ska de komma upp.
Vi börjar väl med den största hästen, Lovely! Hon har fått flytta ner till Kalmar för ett lite hårdare träningsläger kan man säga då jag inte har tyckt att det har stämt för henne här hemma plus att jag vill får henne i så bra form som möjligt och om hon inte håller för de så blir det avelsboxen för henne till sommaren. Men än så länge har det funkat på bra vi har hittat ett litet fel som vi hoppas var orsaken till det fuskande bakbenet genom att behandlat ett framknä och kota. Håller vi timmarna att det blir bra efter de.
Moons Ballerina har tränat på bra men har varit lite hostig de senaste dagarna ( inte mycket men tillräckligt ). Hon skulle egentligen startat imorgon men vi valde att stryka på grund av hostan då såklart!
Moons Rude Boy har jag (Lynn) tagit över träningen på då han har börjat stressa upp sig igen så vi har bara ute och skrittar i skogen just nu och åker in till banan så Inge får köra ett jobb med han. Och det har han verkligen gått framåt på, för förra starten slog han sitt rekord med nästan en sekund och slutade fyra mot väldigt hårt motstånd så ska bli spännande att se vad han kan göra imorgon då han startar på Kalmar i ett auto lopp tyvärr bakspår men med lite tur så kanske han kan vara med där framme.
Moons Gold River har flyttat hem ifrån Kalmar travet då hon inte presterade någonting det sista och vi valde att byta henne och Lovely. Här hemma både rids och körs hon fast mycket lugnt sen åker vi in till Inge en gång i veckan för ett lättare jobb och då tränar vi även på att åka transport som hon tycker är väldigt jobbigt. Vi har även bytt foder till henne eftersom hon åt så dåligt och hade svårt att hålla hullet så nu äter hon samma som Lovely och det är Primero Total det bästa fodret någonsin!!
Moons File Babba tränar på bra här hemma, inga problem att springa fort då. Men när vi kommer in på banan så blir det väldigt mycket annat att fokusera sig på så där blir hon väldigt trött i huvudet och kan absolut inte springa så fort :).
På lördag kommer en ny häst till mig som ska köras in och tränas, så spännande!
Tror vi får ta och skriva om mammorna och fölen i nästa inlägg för detta blev väldigt långt kände jag!
Godnatt :D

Annaconda och Engla

9 aug 2016

Idag åkte Annaconda till sin nya ägare, anna kommer till att bli skåning i Helsingborg. Där hoppas jag att hon kommer få ett perfekt liv som tävlingshäst, för tror verkligen att hon kommer att bli en bra liten tävlingshäst med tanke på vilket huvud hon har visat att hon har, hon är tuff när det gäller att vara tuff och hon är lugn när man ska vara lugn. en häst som älskar att bli ompysslad men om man inte gör det på hennes vis så hamnar öronen slickade bakåt för ett täcken på att hon inte tycker att saken är okej!

Imorgon kommer Engla att åka till sin nya ägare, hon kommer till att bli Katrineholms bo. Där hon kommer bo tillsammans med en familj, en familj som nyligen har sadlat om till trav. Så där hoppas vi att hon gör ägarna stolta över sin första ettåring! Engla är en bra häst till att ha som första ettåring. Då hon är väldigt okomplicerad sen har ju hennes bröder varit väldigt lätt tränade så det hoppas vi att hon också kommer till att bli. 

Vi har även haft en speckulant på Blå Ljus idag så där hoppas vi också självklart att det kan bli affär men man vet aldrig man ska 'klicka' med sin häst också!

 /annaconda.jpg

Inlägg om Lovely

9 aug 2016

Som alla redan vet så hade jag väldans problem med Lovelys mage och att hon fick mycket mugg. Nu känns det som vi är tillbaka till ruta ett igen. Hon har slutat äta sitt kraftfoder och hon verkar inte få i sig alla olika ämnen som en häst behöver få i sig. Så med det gör att hon har tappat i vikt plus att hon har då fått mugg igen... när hon väl får ett jätte litet sår så tar det EVIGHETER för det att läka... Det är tre problem vi tampas med just nu. Det fjärde och sista probmelet är att hon är bäckenet är nog lite roterat igen då hon inte ta ut sitt baksteg ordentligt, men det är det lilla bekymret för nästa vecka kommer Camilla och fixa till det (hon ska även massera mig då ;)).
Men åter till detta med magen och muggen nu ska vi prova lite andra metoder istället för örterna. Hon slutade ju äta örterna efter ca: två månader och tyvär så var det kanon bra för det hjälpte henne verkligen att få igång magen och hjälpte henne till att sätta ett fint hull och muskler. Men nu har vi provat produkter ifrån Homeopathuset, fick även lite foderrådgivning av dom som tyckte att jag skulle sluta med Müslin (Kraft sport) och ge henne helhavre istället. Så just nu håller jag på och vänjer henne vid havren och avvänjer henne med müslin, hon verkar älska havren!! jag blöter upp havren med kokande vatten för att få ut det mesta utav energin i havren plus att jag ger henne tre olika produkter. De tre produkterna är:
Minisyl är ett komplett vitamin och mineraltillskott i kraftfulla mikrodoser. här kan du läsa mer om MINESYL.
Colofor det innehåller näringsämnen som är kända för sin stärkande inverkan på lever och tarmar. Här kan du läsa lite mer om COLOFOR.
Gastrofor det innehåller näringsämnen som är kända för sin understödjande verkan på magen. Här hittar du mer info om GASTROFOR.

Lovely får även Linfröolja. Så där har ni hela hennes kraftfodergiva. 

 /lovelyg.jpg

Uppdatering 160803

3 aug 2016

/image.jpg

Det har hänt en hel del den senaste veckan! Moons Annaconda är såld och kommer åka till sin nya äger i Skåne land på tisdag nästa vecka, hon har också genomgått en besiktning och en röntgen utan anmärkningar! Likaså Moons Engla är såld och kommer flytta upp till Katrineholm hon har också gjort en besiktning och en fri röntgen utan anmärkning!
Förra veckan så fick äntligen Moons Gold River sätta nosen först på Kalmar travet, så himla roligt.
Nu väntar vi på en riktigt rolig vecka med många hästar till start!
Moons Madeira - Lindesberg på Torsdag i lopp 3 med spår 12
Moon's Oki doki - Halmstad på Fredag i lopp 7 med spår 3 
Moon's Ballerina - Tingsryd på Söndag i lopp 3 med spår 2
Moons Gold River - Tingsryd på söndag i lopp 8 med spår 12
Moons Shadow - Romme på Tisdag i lopp 2 med spår 4.
Vi önskar alla ägare tränare lycka till med sina starter så håller vi tummar och tår för att dom ska göra bra lopp!

Moons Engla är tillsalu

27 jul 2016

Här är länken till annonsen!

Lite allt möjligt på G.

4 jul 2016

Ja vad ska man säga Kalmar travets oval var nog i sitt sämsta skick i lördags. Men inte lätt när det har varit kanon väder och plötsligt bara öppnar sig himlen, vattnet har lite svårt att rinna iväg då. Men hästarna gjorde bra ifrån sig ändå. Med Lovely siktade vi bara på ett felfritt lopp där hon kunde känna sig duktig och bara få hänga med. 800 m gick hon i första spår sen flyttade inge ut henne i andra spår för att få lite mer fäste då första spår var så himla dåligt. Men inte mycket bättre i andra spår så han valde och flytta ut henne ännu ett spår och där var det lite bättre men hon fick inte fäste ändå tyvärr.. Så hon slutade sjua efter att ha gjort vad hon kunde med dom förutsättningar som hon hade. Hon har tagit loppet kanon så de är skönt! Idag var vi ute och skrittade och hon fick massage när vi kom hem, hon var pigg och glad hela tiden samtidigt som hon stod och sov efter skrittrundan och när hon skulle få massage!
Ballerina gick hyfsat tycker jag, men kan mycket bättre, men hårt motstånd hon fick möta igen. Hon fick tyvärr inte heller fäste och tog ut mycket krafter för att bara komma framåt.
Både Lovely och ballerina kommer att anmälas till nästa tävlingsdag på Kalmar, så hoppas vi på bättre förutsättningar då.

Ettåringarna går bra Annaconda och File Babba är för vagn och körs själva, å det går alldeles utmärkt. Engla kommer sättas för vagn inom bara några dagar. Även kavaljer är för vagn, och ska försökas tränas igång, så får vi helt enkelt se om han kan gå premie eller inte. Även Rudolf är nu igång och tränar igen, å han verkar älska de!

Till salu!

27 jun 2016

Moon's Annaconda!

Trevlig 1års tjej med en stark vilja som är satt för vagn utan minsta problem. Mamman är Ann Johsti som skrällde till ordentligt på V75 den 3 sep 2011 med en vinst! Hon gjorde 53 starter och lyckades få ihop 395 300kr på kontot, detta är hennes första föl, men Ann Johstis mamma har lämnat sju fina avkommor där alla har tjänat pengar.
Pappan till Moon's Annaconda är inte mindre än Jobie Tempest som har lämnat 8 miljonärer. Själv har han fått ihop lite mer än 2 miljoner.
Maila gärna för mer info!

 

 /image.jpg

Stor uppdatering!

9 jun 2016

Lite uppdatering av hästarna tänkte jag ta ikväll!
Moon's Annaconda börjar förstår det där med att när man tar i tömen att man antingen ska stanna eller svänga åt något håll. Hon tömkört just nu själv och om allt går som det ska över helgen så kommer vi att sätta henne för vagn nästa vecka.
Moons File Babba går som en klocka bakom tömmarna där jag kör henne helt själv och vi går i skogen som hon aldrig gjort annat så hon kommer definitivt få på sig vagnen nästa vecka.
Moons Engla går också väldigt bra behöver få lite bättre framåtbjudning vid tömkörningen annars en väldigt trevlig och försiktig häst. Hon kommer också få på sig vagnen nästa vecka om hon fortsätter som hon gjort under veckan även över helgen.
Moon's knicke dick har börjats skrittas igång men tankarna är inte speciellt höga förväntningar på honom då han inte verkar ha viljan för att bli travhäst. Vi väntar på provsvaren som vi tog förraveckan. Vi tog prover på ifall han kunde ha Borelia. Men om det visar sig att han inte ha det eller kommer vilja springa sen så kommer han säljas som ridhäst framåt sen sommaren.
Moon's Rude Boy ska äntligen börjas sättas igång nu och han verkar vara himla sugen på att komma igång igen!
Moons Blå Ljus har vi friröntgat och det fanns inget att klaga på där!
Moons Kavaljer kommer jag börja köra in nu när ettåringarna är satta för vagn, han har ju hamnat på efterkälken efter alla hans problem, men nu ska både knäna och efter att han blev kastrerad har läkt. Han har vuxit och blivit en väldigt snygg kille!
Carlos Lovely fick idag sin behandling utav duktiga Camilla och hon skrev såhär till mig idag efter att hon har behandlat henne "Hej
Vad hon ändrar sig i kroppen lovely
Det var spännt runt bog, öm i musklerna över länd och rumpa ( kommer från träningen igår ), hö höft fick jag rätta till igen. Men det satt inte hårt. Någon låsning i hals.
Det som satt värst var det runt bog.
Hon kändes fin i musklerna i övrigt. Så härligt att se.
Fick du bilden av din mamma? För lovely fick akupunktur idag." Så nu kommer hon vara i perfekt skick tills den 16.
Moons Ballerina gör bra ifrån sig hela tiden! Bra lopp och går framåt i träningen hela tiden, hon kommer starta den 16 igen.
Moons Gold River gjorde ett riktigt bra lopp senast där hon både tog rekord och tog i genom hela loppet. Hon kommer också anmälas till den 16.
Camitza ska dräktighets undersökas på måndag så då får vi se ifall hon är dräktig med Corporal allt tyder på att hon är de!
Poeme D'Inverne är dräktig efter 30 dygn med Simb Chaplin lika så Ann Johsti.

Vi har även fått ett föl för några veckor sedan där det är Rhianna som har fått en pojk efter Welino boko. Och nu väntar vi på att Carly ska föla vilken dag som helst!

Tävling!

6 jun 2016

Idag var det tävlingsdax igen och det var Moon's ballerina och Moon's gold river som startade idag. En mycket bra tävlings dag måste jag säga, det var ju familje dag så de var väldigt mycket folk, tyckte jag hörde en siffra på 4000 personer. Dom hade anordnat med massvis med aktiviteter för barnen med både hoppborg och karuseller. Ballerina gick ut i lopp fem som var ett fyraåring lopp med hårt motstånd där dom öppnade första varvet på 11,2!! Hon gjorde sitt bästa lopp och sänkte sitt rekord till 14,6 från 15,8 så hon sänkte sitt rekord med mer än 1 sekund!!!! Och tyvärr fick hon bara bli sexa på det men pengar och vinst är inte allt här i världen.
Goldi gick också ett kanon lopp från spår två i lopp 11 där hon också hade tufft motstånd mot sig men denna gången gick hon verkligen hela tiden innan har hon ju slappnat av på bortre långsidan och man har fått dra tussarna redan då men idag kunde Inge vänta med det tills det var dags för upploppet och hon kunde spurta fint till en 4:e plats på tiden 18,0. Så hoppas att hon kan ta med sig detta och visa en ännu bättre prestation tills nästa tävlings dag!

/image.jpg

Födelsedag!

19 maj 2016

Idag fyller en utav dom viktigaste personerna 70 år nämligen våran farmor/mamma/fru. Hon är den som är den värdefullaste personen i hela vårt team! Den som alltid är ute i stallet på morgonen när man kommer hon som alltid står och mockar, fyller på vatten och sopar så golvet skiner, alltid den som tvättar när det behövs och städar sadelkammaren när jag eller någon annan har gått in med leriga skor. Trots sin häst rädsla så går hon idag med hästarna i grimma och grimskaft, hjälper till vid lastning och mycket annat. Så helt enkelt är hon världens bästa människa och det kan ingen ta ifrån henne! Vi älskar dig av hela vårt hjärta!

/image.jpg

Bilder från Tingsryd!

16 maj 2016

Bilder som jag tog på fin Goldi, tyvärr är inte kvalliten den bästa eftersom jag tog med mobil kameran. :)

/goldi-1.jpg

/goldi-6.jpg

/goldi-7.jpg

/goldi-8.jpg

/goldi-9.jpg

/goldi-10.jpg

/goldi-2.jpg

En spännande tur!

16 maj 2016

Måste berätta om en mycket spännande tur som jag hade med Lovely idag. Vi skulle ut på vår vanliga måndags tur där hon joggar 1mil. idag tog vi den "lilla" bohulta rundan som är 2 km kotare än den andra. Iallafall så kommer vi till bohult svänger in på grusvägen och kör förbi dom två husen som finns på vägen efter huset ligger en ladugård bakom den är en kohage där det nu har kommit tre kossor på bete. Lovely hade stenkoll på dom och blev lite rädd men inte så hon stack eller någonting utan mest han hon tittade väldigt mycket. Det var bara de att hon glömde nog bort hur vägen såg ut. och eftersom dom har lagt på lite mer grus på vägen för att täppa igen hålorna som har blivit så såg det ju lite anorlunda ut ( ganska så mörkt grus ). iallafall så tvärnitade hon kastade sig åt sidan där det var taggtråd på båda siderna, som tur var kunde jag stura henne så väl så vi tuchade bara taggtråden med vagnen... Men snacka om hjärtat i halsgropen eftersom vi har kav på Fredag. 
Men detta var absolut inte det ända som hände utan efter ca: 6/7 km så börjar jag skritta för det stod en bil i vägkanten så vill inte riskerar att skvätta grus eller att någon blir rädd. Men väl förbi bilen så börjar vi trava igen, då slänger jag en snabb blick framåt för att se så att det är fritt och eftersom Lovely är ganska så stor så är sikten ganska så dålig fram x). men bara tre/fyra meter framför oss är det en hel flock med Vildsvin så som små, stora och JÄTTE stora grisar. Lovely rör inte en hov fel utan bara börjar trava imot dom och dom springer iväg. Lovely hinner ta ungeför fyra trav steg då jag ser något i ögon vrån komma mot oss jäkligt fort. In i sulky hjulet kommer ett litet vildsvin inte en kulting men en gris på kanske knappt ett år. Men jag blev RIKTGIT rädd så skrek ju allt var jag kunde och vevade ju med tömmarna på stackars Lovely så tror aldrig att hon har sprungit så fort innan. Ett annat dilemma var ju att få stopp på henne sen. Stackars Lovely som var så lugn, hon blev ju rädd bara för att jag blev de. 
Men jag hoppas verkligen att den där grisen har odentligt ont i trynet nu för sådär får man fan inte skrämma mig fler gånger!!! 

Veckans inlägg.

15 maj 2016

Det har hänt en hel del sen jag skrev sist kan jag med glädje berätta. I onsdags så var vi nere i Kalmar med två hästar för barnjobb. Lovely gick ett kanon jobb där hon gick 2140m på 19,0 och där med så bestämde jag mig för att nu är hon färdig till att gå ett kval lopp, å de blir på fredag, som jag har längtat!!! Knicke Dick var också med inge körde han efter Lovely, tanken var att han med skulle gå ett barnjobb men eftersom han hade huvudet och kroppen på något helt annat ställe än i Kalmar så gick det inte... Han sprang knappt 1,50 tempo... När han har gått 1,30 tempo hemma utan problem. Kontaktade veterinären dagen efter så i veckan nu ska vi ta lite prover på han eftersom att han är väldigt ojämn i musklerna vissa dagar bara, så han ska ta ett prov på hans muskelvärden och ett borelia prov. Vi ska även kolla lite på hans gamla skada så att blodgenomströmningen är som den ska ner i benet.
I torsdags fick vi årets första föl som egentligen inte var beräknat förens den 3 Juni det var Rhianna som fick ett litet ohingst föl, en liten kille som var ganska tagen i början men med lite hjälp av flaskmatning så piggnade han till och kunde själv gå fram till mamman och dia, så det var skönt att se, nu är han pigg och glad. Idag fick dom vara inne för det dåliga vädret och det märktes direkt på honom. Han försökte dra sina race inne i boxen ;).
I går var vi på trav i Tingsryd där Moon's gold river gick ett bra lopp där hon slutade fyra! Med krafter kvar som vanligt... Det är de där med att man ska ta i under hela loppet och inte bara på upploppet som hon har problem med.
Nästa vecka kommer stallet har fullt upp med både starthästar och tv tittande på våra uppfödningar. Madeira startar på tisdag i Eskilstuna, Lovely kvala på fredag, Goldi och Ballerina ska eventuellt starta på fredag ifall dom kommer med. På lördag ska Black Lady startar på Gävle travet.

 

/image.jpg/image.jpg/image.jpg/image.jpg

Avels säsongen är igång.

8 maj 2016

Nu är äntligen betäcknings säsongen igång, Poeme D'Inverne är hemma efter att har varit och dejtat Simb Chaplin för första gången Ann Josti åkte dit idag för att prova lyckan hon också, medans Camitza åkte till Stall B.M.W för att semineras med Corporal VDL.
I fredags var det trav där Moon's ballerina gick ut i ett tufft fyraårings lopp och blev femma! Ett kanon lopp utav henne, hon sänkte även sitt rekord med några hundradelar.
Goldi är anmäld till Tingsryd på lördag, så vi håller tummarna på att hon får vara med!
Moons Shadow's ägare ringde i veckan och berättade att han hade gått provlopp och gjort det kanon bra så det skulle bli kval nu snart för att sikta mot start i slutet av juni. Så himla kul när man ringer och berätta om uppfödningarna.
Knicke Dick och Lovely ska in till banan och gå ett lite tuffare jobb i veckan, Lovely hoppas jag på kan vara kval klar nu, knicke Dick ha nog en liten bit kvar men han behöver ett tuffare jobba för att bli lite mer fokuserad.

← Äldre inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)