Tävlingshästarna

Nu var det ett tag sen jag skrev här igen men tänkte göra en lite längre uppdatering om hästarna nu när det börja dra ihop sig mot att första fölet ska komma och även att det har hänt en del med tävlingshästarna annars kan ni följa dom små uppdateringarna på Facebook sök bara på StallMoon så ska de komma upp.
Vi börjar väl med den största hästen, Lovely! Hon har fått flytta ner till Kalmar för ett lite hårdare träningsläger kan man säga då jag inte har tyckt att det har stämt för henne här hemma plus att jag vill får henne i så bra form som möjligt och om hon inte håller för de så blir det avelsboxen för henne till sommaren. Men än så länge har det funkat på bra vi har hittat ett litet fel som vi hoppas var orsaken till det fuskande bakbenet genom att behandlat ett framknä och kota. Håller vi timmarna att det blir bra efter de.
Moons Ballerina har tränat på bra men har varit lite hostig de senaste dagarna ( inte mycket men tillräckligt ). Hon skulle egentligen startat imorgon men vi valde att stryka på grund av hostan då såklart!
Moons Rude Boy har jag (Lynn) tagit över träningen på då han har börjat stressa upp sig igen så vi har bara ute och skrittar i skogen just nu och åker in till banan så Inge får köra ett jobb med han. Och det har han verkligen gått framåt på, för förra starten slog han sitt rekord med nästan en sekund och slutade fyra mot väldigt hårt motstånd så ska bli spännande att se vad han kan göra imorgon då han startar på Kalmar i ett auto lopp tyvärr bakspår men med lite tur så kanske han kan vara med där framme.
Moons Gold River har flyttat hem ifrån Kalmar travet då hon inte presterade någonting det sista och vi valde att byta henne och Lovely. Här hemma både rids och körs hon fast mycket lugnt sen åker vi in till Inge en gång i veckan för ett lättare jobb och då tränar vi även på att åka transport som hon tycker är väldigt jobbigt. Vi har även bytt foder till henne eftersom hon åt så dåligt och hade svårt att hålla hullet så nu äter hon samma som Lovely och det är Primero Total det bästa fodret någonsin!!
Moons File Babba tränar på bra här hemma, inga problem att springa fort då. Men när vi kommer in på banan så blir det väldigt mycket annat att fokusera sig på så där blir hon väldigt trött i huvudet och kan absolut inte springa så fort :).
På lördag kommer en ny häst till mig som ska köras in och tränas, så spännande!
Tror vi får ta och skriva om mammorna och fölen i nästa inlägg för detta blev väldigt långt kände jag!
Godnatt :D

30 mar 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)