När man har mycket att göra.

Ja nu var det ett tag sen jag skrev här igen men tyvärr så har inte jag haft tid… både varit mycket med jobbet och VÄLDIGT mycket med hästarna. Det har ju hänt lite sen sist jag skrev iaf men ni som följer oss på facebook har inte missat jätte mycket så tänkte inte ta så mycket om hur alla tävlingsresultat har gått för det har nog dom flesta redan sett, så tänkte berätta lite mer om vad vi gör på gården om dagarna och hur träningen med hästarna går.

Kan ju börja med och säga att det har varit lite spekulanter på 1-åringarna  som verkar vara lite intresserad så om det är någon som är intresserad av att skaffa sig en fin 1-åring nu så är det först till kvarn och bäst hem som gäller!

1-åringarna har börjat sin "skola" nu med att dom ska gå fint i grimskaft och att dom ska ha respekt för oss människor. Denna veckan kommer vi även börja tömköra dom, det kommer bli spännande då vi har två damer som har väldigt mycket humör och en egen vilja.

Moons Knicke Dick tränar på riktigt bra. Har ökat hans träning nu och kommer köra han "fort" en längre runda nu istället för att köra intervaller då han inte koncentrera sig på dom korta sträckorna. Och än sålänge har det funkat riktigt bra. Han börja bygga fint med muskler och börjar även komma ner i tiderna lite. I mellan dessa passen rids han i dressyr.

Carlos Lovely har inte känts så bra den sista veckan. Hon trampade av sig sin sko förra veckan och vet inte om hon gjorde något då eller om det hade hänt innan men hon har känts väldigt sne igen. Så på Tisdag kommer Camilla och kolla på henne igen och förhoppnings vis så är det bara något litet så vi kan träna på igen. Nu har jag nog äntligen hittat ett foder som hon verkar gilla så nu ska hon förhoppningsvis få upp lite hull med.

Moons Rude Boy Ska börjas sättas igång efter hans behandlig. Han Blev behandlad i vänster framknä och kota för några veckor sen.

Moons Gold River ska starta på fredag i ett breddlopp på kalmar.

Moons Ballerina är det lite svårt att hitta några lopp till just nu för vi vill helst ha med henne i fyraåringsserien och vi har inte heller bråttom med henne så vi tränar på och sen kommer loppen efterhand.

Kan ju även berätta att inom några veckor kommer Camitza och Ann påbörja sin period där dom ska betäckas. Och då hoppas vi sälvklart på att dom tar sig direkt ;)

Här är två filmer från träningen med Knicke Dick.

 

19 apr 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)