Galoppträning

Idag har Jag och Maja varit ute och galopptränat Karlsson och Camitza i snön. Det är nog det ända bra med snön enligt mig, å det är att de är suverän träning för hästarna att galoppera i snön. Men det ska vara i ett lugnt och kontrollerat tempo där dom verkligen få ta i. Sen självklart så kan man busa till det lite i slutet utav passen tycker jag! Här har ni en film från när Karlsson och Maja busar lite på slutet.
Efter deras pass så tog vi en skritt runda på Lovely och Rudolf i skogen. Kan ju säga att lovely har väligt mycket att jobba på där. Hon var väldigt okoncentrerad och bara gick och snubblade och hade noll koll på vart hon hade benen... Hon måste kunna lära sig att vänta och inte bara trampa på utan att hon kan stanna upp och tänka till lite. 
Efter vi hade ridit så hade hennes svullnad i benent gått ner, hon var inte mycket svullen innan vi red iväg men det lilla hon var hade gått ner så det känns skönt att det går ner när hon rör på sig iaf. Jag tvättade det som jag brukar med parfymfri tvål och klorhexidin sen låter jag det vara i ungefär fem minuter efter det tvättar jag av det med koksalt och torkar tort sen smörjer jag med fucidin salva och linda om det. Men jag tycker ändå att der börjar bli lite bättre men det har absolut inte tillräckligt bra... Men hon har börjat leka och är mycket piggare ute i hagen nu iaf.
Här är en film på när Lovely blir tömkörd i sommar! 

10 jan 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)